Van concept tot product

Personal Care concepts hecht veel waarde aan een intensieve samenwerking, waarbij elke stap zorgvuldig wordt geëvalueerd. Van de eerste briefing tot bemonstering, een juiste keuze ten aanzien van de juiste mix van grondstoffen, claims, structuur en geur, tot de verpakking en de verzending. 

Hieronder wordt het ontwikkelingstraject stap voor stap uitgelegd. Het gehele proces, van aanvraag totdat het product in de schappen ligt, heeft doorgaans een doorlooptijd van zes maanden. Dit heeft niet alleen te maken met het ontwikkelingstraject, maar ook met levertijden van verpakkingen en de planning in onze fabriek.

1

Afspraak

Voor het ontwikkelen van een product of een hele lijn wordt er eerst een meeting ingepland in onze showroom om het concept, de wensen en ideeën te bespreken. 
Wij hanteren geen standaardformuleringen maar maken per klant een specifiek recept. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een uniek product dat geheel is afgestemd op jouw ideeën en wensen. 

Cosmetica producent
2

Briefing en sampling

Aan de hand van een briefing spreken we het concept verder door en zetten we de puntjes op de i. We sturen eerst een voorstel met op papier, samen met een prijsindicatie. Na goedkeuring van het voorstel voeren we bemonsteringen uit totdat er een product is waar jij tevreden over bent! 

Cosmetica ontwikkelen
3

Testen en start opmaken artwork

Zodra de monsters zijn goedgekeurd starten we met de stabiliteitstesten, deze duren 13 weken. De stabiliteit van het product is van belang om er zeker van te zijn dat de formule en verpakking goed samengaan en het product bijvoorbeeld in een warme badkamer of in de zon niet verandert van geur of kleur. In de tussentijd kan er een start worden gemaakt met het opmaken van het artwork. Een toegewijd team biedt hier ondersteuning bij. 

Cosmetica ontwikkelen
4

Order, productie en distributie

Als de testen goed zijn afgerond kan de order worden geplaatst en in gang worden gezet. Grondstoffen en verpakkingen worden ingekocht, productie en het afvullen worden ingepland. Kwaliteit staat voorop, daarom is Personal Care concepts gecertificeerd conform ISO 22716, dé standaard als het gaat om hygiënisch en verantwoord cosmetica produceren. Onze mengerij en afvulafdeling beschikken over moderne machines die garant staan voor flexibele en efficiënte productiemethodes. Wij werken samen met gerenommeerde transportbedrijven die de producten met de uiterste zorg bij je leveren!

Cosmetica producent
5

Re-Order

We slaan de details van jouw bestellingen en producten op. Nabestellen is daardoor erg eenvoudig; we gaan direct weer voor je aan de slag.

Met onze expertise, laatste trendinzichten en gezamenlijke ambitie zijn wij in staat om succesvolle en onderscheidende cosmeticaproducten te ontwikkelen. 

Cosmetica producent Nederland